Maritiem en offshore

De maritieme sector en offshore stellen hoge eisen. Metalo heeft inmiddels meer dan 30 jaar ervaring met toeleveringen aan scheepswerven en andere "zeevarende" ondernemingen.

Machinefabriek met maritieme oplossingen

Onderdelen in de scheepvaart en offshore hebben het zwaar. Corrosie, slijtage en chemische processen stellen hoge eisen aan gebruikte machine onderdelen.

Metalo levert compleet nieuwe onderdelen, zoals scheepsassen, pompen en schroeven. Maar biedt tevens revisie van gesleten delen.

Fabricage nieuwe delen

Metalo beschikt over complete faciliteiten voor de productie van alle metalen machineonderdelen voor de scheepvaart en off-shore, zoals:

Herstel slijtage delen

Met technieken als vlamspuiten kunnen slijtagedelen hersteld worden, vaak met betere eigenschappen dan origineel. Voordelen zijn:

  • In vergelijk met een nieuw onderdeel is herstel voordeliger
  • Verbeterde eigenschappen (slijtage, corrosiebestendigheid) kunnen worden"toegevoegd" aan onderdelen om ze beter dan het origineel te krijgen
  • Een versleten onderdeel wordt weer een waardevol en kwalitatief onderdeel
  • Kortere lever- en productietijden dan voor een nieuw onderdeel
  • Het vlamspuitproces heeft geen invloed op de eigenschappen van het basismateriaal

Voor de scheepvaart en offshore maken wij o.a.

  • Scheepsassen
  • Schroeven
  • Pompen

Metalo werkt o.a. voor:

Metalo_BG40_800x425

Oppervlakte bewerkingen

Als specialist in oppervlaktebehandeling verzorgt Metalo ook de machine-nabewerkingen van oppervlakten.

Machinefabriek draaien

Verspanende bewerkingen

CNC draaien en frezen, zowel 4- als 5-assig, voor grote c.q. complexe producten. Tevens beschikken we over een aantal draai- en kottermachines.

Vlamspuiten autogeen poederspuiten

Vlamspuiten

Vlamspuiten is een unieke en praktische techniek om een coating aan te brengen op bijna alle metaal- en non-metaaloppervlakken.

CAD CAM oplossingen Machinefabriek

Engineering

Het beste ontwerp is het ontwerp dat voldoet aan de specificaties en tegen een zo laag mogelijk productiekosten. Wij helpen u erbij.