(CNC) Frezen

Machinefabriek Metalo beschikt over diverse freesmachines. Conventioneel- en CNC-gestuurde, 3-assig en 4-assig, om u zo in alle freesbewerkingen van dienst te zijn.

Machinefabriek Frezen

Alle freeswerkzaamheden

Hoe groot de omvang van uw freeswerk ook is, machinefabriek Metalo biedt de juiste oplossing. Enkele stuks of seriewerk, reparatiewerk. Van eenvoudig tot gecompliceerd. Wij bewerken staal, roestvast staal, exotische metalen, aluminium, kunststof en Non-Ferro.

Vele toepassingen van frezen

Frezen kent vele toepassingen zoals:

  • Frezen van laskanten of sleufgaten
  • Afvlakken van plaatwerk
  • Boren van gaten, met of zonder tapdraad

Alles voor het frezen

Machinefabriek Metalo beschikt over de juiste machines, mensen en kennis om het frezen goed en snel uit te voeren. Denk hierbij aan het frezen van complexe werkstukken en constructies. Met diverse moderne freesmachines biedt Metalo u een compleet aanbod aan verspanende bewerkingen, zoals CNC frezen, 4-assig frezen, kotteren, boren en tappen.

De freesafdeling van machinefabriek Metalo is uitgerust met moderne machines die worden bediend door gemotiveerde medewerkers. Zij hebben stuk voor stuk een gedegen opleiding en worden voortdurend bijgeschoold. Vakkennis, ervaring en betrouwbaarheid bepalen waaraan u de medewerkers van Metalo herkent.

CNC frezen

Met CNC gestuurde machines kunnen nauwkeurige producten geproduceerd worden. Zo wordt er ook gebruik gemaakt van modern snijgereedschap. Door gebruik te maken van een CAD/CAM systeem, is het mogelijk om ingewikkelde contouren en producten snel te vervaardigen. De flexibiliteit binnen Metalo is groot, daarom zijn wij in staat om in overleg snel aan uw opdracht te kunnen beginnen.

Metalo heeft de volgende freestechnieken in huis:

  • CNC frezen

    De meest gebruikte vorm van frezen bij Metalo

  • Conventioneel frezen

    CNC frezen niet efficiënt? Dan beschikken we over de mogelijkheid van conventioneel frezen

Metalo is toeleverancier voor o.a.

Meer verspanende technieken

(CNC) Draaien

Draaien in alle soorten metalen en kunststoffen kan uiteraard in heel kleine, maar ook in grote formaten. Tot een diameter van 2000 mm. De toleranties zijn bij machinefabriek Metalo bij het draaien ontzettend nauw.

(CNC) Kotteren

Machinefabriek Metalo beschikt over diverse kottermachines. Conventioneel en CNC gestuurd. Om u zo voor alle kotterbewerkingen van dienst te zijn.

Overige verspanende bewerkingen

Machinefabriek Metalo beschikt over een aantal machines voor het uitvoeren van diverse bijkomstige bewerkingen.