(CNC) Kotteren

Machinefabriek Metalo beschikt over diverse kottermachines. Conventioneel en CNC gestuurd. Om u zo voor alle kotterbewerkingen van dienst te zijn.

Machinefabriek Kotteren

Alle kotter werkzaamheden

Hoe groot de omvang van uw kotterwerk ook is, Metalo biedt de juiste oplossing. Enkele stuks of seriewerk, reparatiewerk. Van eenvoudig tot gecompliceerd. Wij bewerken staal, roestvast staal, exotische metalen, aluminium, kunststof en Non-Ferro.

Kotteren

Voor het 100% rond maken van gaten en cilinders kan Metalo het werk kotteren. Kotteren is een techniek waarbij het gereedschap in het werkstuk rond draait. Het kottergereedschap maakt een draaiende beweging terwijl het product vast ligt. Een beitel neemt steeds minder van het product weg. Doordat er slechts één beitel gebruikt wordt, krijgt het gat een 100% zuivere ronde vorm. Ook met een zeer hoge nauwkeurigheid.

Er zijn twee kottertechnieken:

  • langskotteren, waarbij het bestaande gat verdiept wordt
  • en vlakkotteren waarbij een steeds groter gat in het plaatwerk wordt gemaakt.

Alles voor het kotteren

Machinefabriek Metalo beschikt over de juiste machines, mensen en en kennis om het kotteren goed en snel uit te voeren. Ook wanneer een specifieke nauwkeurigheid is gewenst. De kotterafdeling van Metalo is uitgerust met moderne machines die worden bediend door gemotiveerde medewerkers. Zij hebben stuk voor stuk een gedegen opleiding en worden voortdurend bijgeschoold. Vakkennis, ervaring, en betrouwbaarheid bepalen waaraan u de medewerkers van Metalo herkent. De technologie van het kotteren wordt op de voet gevolgd, omdat deze niet stil staat, en u daar als klant de voordelen van terug ziet.

CNC kotteren

Met CNC gestuurde machines kunnen nauwkeurige producten geproduceerd worden. Zo wordt er ook gebruik gemaakt van modern snijgereedschap, Door gebruik te maken van een CAD/CAM systeem, is het mogelijk om ingewikkelde contouren en producten snel te vervaardigen. De flexibiliteit binnen Metalo is groot, daarom zijn wij in staat om in overleg snel aan uw opdracht te kunnen beginnen.

Metalo heeft de volgende technieken voor kotteren in huis:

  • CNC kotteren

    Voor hoge oplage of complexe producten

  • Conventioneel kotteren

    Als CNC kotteren niet de beste oplossing is

Metalo is toeleverancier voor o.a.

Meer verspanende technieken

(CNC) Draaien

Draaien in alle soorten metalen en kunststoffen kan uiteraard in heel kleine, maar ook in grote formaten. Tot een diameter van 2000 mm. De toleranties zijn bij machinefabriek Metalo bij het draaien ontzettend nauw.

(CNC) Frezen

Machinefabriek Metalo beschikt over diverse freesmachines. Conventioneel- en CNC-gestuurde, 3-assig en 4-assig, om u zo in alle freesbewerkingen van dienst te zijn.

Overige verspanende bewerkingen

Machinefabriek Metalo beschikt over een aantal machines voor het uitvoeren van diverse bijkomstige bewerkingen.