Engineering

Het beste ontwerp. Dat is het ontwerp dat voldoet aan de specificaties met een zo hoog mogelijke bedrijfszekerheid dat tegen een zo voordelig mogelijke prijs geproduceerd kan worden.

Machinefabriek engineering

Metalo beschikt over een eigen engineeringsafdeling. Continue zijn wij meegegroeid met de technologische ontwikkelingen. Onze engineers voorzien de fabricageafdeling van fabricagetekeningen. Met behulp van 3D-modeling in Solid Edge kunnen wij productontwerpen detailleren en gereedmaken voor fabricage. Snel, goed én met een scherpe prijs.

Met het berekenen en het geven van advies zijn we in staat om bestaande onderdelen, apparaten en machines te optimaliseren en bij nieuwbouw het meest optimale ontwerp te bepalen. Hierdoor worden de kosten van het uiteindelijke ontwerp geminimaliseerd.

  • Cad/Cam kennis aanwezig

    EdgeCam en Solid Edge

  • Capaciteit

    Machinefabriek Metalo beschikt over voldoende én flexibele capaciteit.

Metalo is toeleverancier voor o.a.

Metalo_BG40_800x425

Oppervlakte bewerkingen

Als specialist in oppervlaktebehandeling verzorgt Metalo ook de machine-nabewerkingen van oppervlakten.

Machinefabriek draaien

Verspanende bewerkingen

CNC draaien en frezen, zowel 4- als 5-assig, voor grote c.q. complexe producten. Tevens beschikken we over een aantal draai- en kottermachines.

Vlamspuiten autogeen poederspuiten

Vlamspuiten

Vlamspuiten is een unieke en praktische techniek om een coating aan te brengen op bijna alle metaal- en non-metaaloppervlakken.

CAD CAM oplossingen Machinefabriek

Engineering

Het beste ontwerp is het ontwerp dat voldoet aan de specificaties en tegen een zo laag mogelijk productiekosten. Wij helpen u erbij.